Как выбрать чемодан для авиакомпаний лоукостеров

Как выбрать чемодан для авиакомпаний лоукостеров

Авіаперельоти сьогодні користуються в Україні стабільно зростаючою популярністю. Саме цей вид пересування вибирають мандрівники, бізнесмени, студенти і т.д., плануючи поїздку в іншу країну або в інше місто. Авіаперельоти - це комфортний спосіб, що дозволяє швидко дістатися до пункту призначення. Своєчасне отримання та використання інформації про зміни тарифів на перевезення багажу та правил перевезення дозволяє пасажирам економити значні суми.
Клієнтам авіакомпаній відомо, що багаж, який вони можуть взяти в літак, ділиться на дві категорії: багаж, який має бути зареєстрований для перевезення в багажному відділенні, і ручна поклажа. Розміри ручній поклажі мають свої обмеження, але плата за транспортування при дотриманні вимог лоукостерів не береться. Кількість, в якому ручна поклажа в лоукост перевозиться безкоштовно, обмежена. Існуючі норми провозу ручного багажу необхідно знати. Оплачується транспортування багажу, тому українцям, які планують авіапереліт, слід знати правила перевезення ручної поклажі.
Для того щоб компактно укласти необхідні в подорожі речі, краще придбати тканинний або пластиковий чемодан для ручної поклажі на коліщатках, великий асортимент яких пропонує спеціалізований інтернет-магазин «Чемоданофф». В його асортименті представлені сертифіковані валізи від провідних світових виробників за доступними цінами.

Нові правила провезення багажу на рейсах лоукостерів

У 2019 правила провезення багажу у лоукостерів, що вилітають з України, дещо змінилися. Зміни внесли в норми провозу багажу Ryanair, WizzAir, МАУ, SkyUP.
В кінці 2018 року змінили норми і правила Ryanair і WizzAir. 15.01.2019 змінила правила провезення ручної поклажі авіакомпанія МАУ, яка ввела лоукост-тарифи.
Зміна правил забезпечило можливість українцям і гостям країни купувати недорогі квитки, оскільки за провезення багажу вноситься окрема плата.
Мандрівники отримали можливість самостійно регулювати обсяги багажу і економити на оплаті послуг авіакомпаній.
Загальні правила провезення багажу передбачають такі вимоги:
  • документи, фотоапарати, ноутбуки, товари Д'юті Фрі розміщуються у великій ручній поклажі (в валізах). В іншому випадку оплата перерахованих предметів вноситься окремо;
  • авіапасажири, які придбали квитки за тарифами, які передбачають транспортування одного зареєстрованого багажу, а також авіапасажири, які купили квитки в бізнес-клас, можуть додатково взяти предмети ручної поклажі в кількості 2 одиниць;
  • авіапасажири бізнес-класу можуть взяти 2 місця поклажі ручної, параметри яких повинні відповідати зазначеним конкретною авіакомпанією;
  • авіапасажири бізнес-класу лоукост, що здійснюють далекомагістральні польоти, можуть взяти 3 місця ручної поклажі, параметри якої встановлюють авіакомпанії;
  • при перельоті будь-яким лоукостером плата за предмети верхнього одягу і парасолька не стягується.

Чому для перевезення ручної поклажі краще вибрати тканинний валізу

Існує безліч причин зупинити вибір на тканинних валізах для упаковки ручної поклажі. Найбільш вагомими аргументами на користь валізами з тканини від компанії «Чемоданофф» є:
  • чудова розтяжність при високій міцності;
  • м'якість, що дозволяє легко укласти поклажу в багажний відсік;
  • можливість збільшити ємність аксесуара завдяки прихованому відділенню;
  • висока зносостійкість і довговічність.
У тканинних валізах речі розташовуються зручно і компактно завдяки наявності різних відділень.

Ручна поклажа і багаж у лоукостера Ryanair

Для мандрівників вартість провезення багажу є однією з актуальних тем. Кожна бюджетна авіакомпанія встановлює свої вимоги щодо провезення ручної поклажі, багажу, що підлягає реєстрації для провезення в багажному відділенні, і негабаритних вантажів. Подорожуючи на літаках авіакомпанії Ryanair, українці можуть провозити ручну поклажу безкоштовно, але тільки в тих випадках, коли дотримуються норми, встановлені лоукостером Ryanair:
  • безкоштовна Райанейр ручна поклажа невеликого розміру (вага до 10 кг і габарити 40х20х25). Якщо розміри або вага поклажі будуть перевищені, доведеться доплатити певну суму або позбутися від частини речей. Чемодан повинен пройти через спеціальну рамку, тому рекомендується упаковувати речі компактно, щоб розмір ручної поклажі ryanair відповідав необхідним параметрам;
  • ручна поклажа допускає провезення їжі, з переліком якої слід ознайомитися, і рідин в обсязі не більше 1 літра;
  • при оформленні послуги пріоритетної посадки (Priority Boarding) пасажири можуть взяти додатково ручну поклажу, розміри якого становлять 55х40х20 см. Її вага не повинна перевищувати 10 кілограмів. Замовити послугу пріоритетної посадки Priority Boarding можна шляхом попереднього бронювання авіаквитків за 6 євро або перед посадкою в аеропорту - 8 євро (не пізніше ніж за 1 годину до поїздки).
Авіакомпанія Ryanair пропонує також такі пріоритети:
  • батьки з немовлятами або дітьми до 2 років можуть взяти коляску, яку необхідно здати в складеному вигляді біля трапа літака, і до 5 кілограмів ручної поклажі додатково;
  • пасажирам з обмеженими можливостями правилами авіакомпанії дозволяється безкоштовно провозити 2 одиниці медичного обладнання, в тому числі, інвалідні коляски.
Вартість перевезення багажу вагою до 10 кг становить 6 євро (при попередньому бронюванні) або 10 євро при оплаті в аеропорту.
Вартість перевезення багажу вагою до 20 кг становить 25 євро (при попередньому бронюванні) або 40 євро при оплаті в аеропорту.

Ручна поклажа і багаж у лоукостера WizzAir

Лоукост Wizz Air вніс зміни в правила провезення ручної поклажі 1 листопада 2018 р Пасажири можуть без оплати взяти в салон один чемодан, розміри якого не можуть перевищувати 40х30х20 сантиметрів, а вага не повинна перевищувати 10 кілограмів. Для розміщення валізи передбачено місце під пасажирським сидінням попереду.
Якщо пасажир бажає збільшити кількість одиниць ручної поклажі «Візз Ейр» до двох, йому необхідно придбати послугу Wizz Priority. Скориставшись послугою Wizz Priority, пасажир отримує можливість додатково взяти в якості wizzair ручної поклажі валізу на колесах за умови, що його розміри не будуть перевищувати 55х40х23 сантиметра, а вага не буде більше 10 кілограмів.
В якості зареєстрованого багажу пасажир має право провезти до 6 валіз різних розмірів. Вартість провозу багажу залежить від ваги:
  • 10 кг за 235 гривень;
  • 20 кг за 635 гривень;
  • більше 32 кілограмів за 1000 гривень.
За попереднім бронюванням можна оформити не більше 3 валіз, інші валізи доведеться оформити в аеропорту. Вартість провозу багажу слід уточнювати, оскільки вона залежить від напрямку.
Пасажирам лоукост «Візз Ейр» необхідно знати, що можна брати в ручну поклажу безкоштовно:
  • Книги та журнали;
  • продукти і напої на час польоту;
  • мобільний телефон;
  • ковдру або пальто;
  • милиці для пасажирів з інвалідністю (в багажі можна безкоштовно провезти інвалідну коляску за умови, що авіакомпанія буде попереджена заздалегідь);
  • маленьку люльку для немовляти або складну коляску.

Ручна поклажа і багаж у авіаперевізника МАУ

Авіакомпанія МАУ змінила правила перевезення ручної поклажі 15 січня 2019 року. Правила були змінені на всіх рейсах. Про те, що можна брати в ручну поклажу МАУ, можна також дізнатися на офіційному сайті лоукостера. Нові правила передбачають можливість пасажирам взяти в салон безкоштовно при перельоті МАУ:
одну сумку, розмір ручної поклажі якої не повинні перевищувати 7 кілограмів, а параметри 55х40х20 сантиметрів;
парасольку і верхній одяг.
Якщо пасажир планує взяти з собою в салон додаткову ручну поклажу, йому необхідно додатково заплатити. Розміри другий ручній поклажі не можуть перевищувати вагу 5 кг і розміри 40х30х10 сантиметрів. Вартість перевезення складає 15 євро.
Допускається провезення багажу МАУ додатково при польоті лоукостером вагою до 12 кілограмів при розмірах багажу 70х40х20 сантиметрів.
Параметри реєстрованого багажу не повинні перевищувати за вагою 23 або 32 кілограми при сумі довжин сторін 158 сантиметрів.

Ручна поклажа і багаж у лоукостера SkyUP

Лоукостер SkyUP згідно з новими правилами дозволяє провезення ручної поклажі і багажу за умови дотримання таких вимог:
  • безкоштовно пасажири можуть провезти в салоні літака авіакомпанії ручну поклажу, вага якої не повинен бути більше 7 кілограмів. Габарити ручної поклажі не повинні перевищувати 115 сантиметрів по сумарній довжині сторін;
  • додатково до ручної поклажі клієнтам лоукост SkyUP можна взяти деякі предмети, загальна вага яких не повинен перевищувати 7 кілограмів: книги або папки з паперами, верхній одяг і парасольку, засоби догляду за дитиною, невелику сумочку або несесер, косметичку;
  • вага реєстрованого skyup багажу не може перевищувати 23 і 32 кілограми.

Причини купити валізу з тканини в магазині «Чемоданофф»

На користь вибору інтернет-магазину «Чемоданофф» для покупки аксесуарів свідчать такі факти:
  • широту асортименту моделей з двома або чотирма колесами;
  • пропонуються сертифіковані товари гарантовано високої якості за доступними цінами;
  • різноманітність моделей валіз за розмірами, функціоналу, кольоровій гамі та вартості;
  • можливість заощадити, купуючи товари за акції або зі знижкою;
  • можливість придбати вигідно суміжну продукцію;

  • вигідні умови доставки замовлень.
Опубликовано 2019-07-20 Головна