Як вибрати дорожню сумку

Як вибрати дорожню сумку

Збираючись в дорогу, іноді доводиться брати з собою багато різних речей. Це доречно, якщо вирушаєш у далеку подорож, на курорт або потрібно відвезти родичам подарунки на свято. Весь вантаж потрібно кудись скласти, причому так, щоб переносити його було зручно, щоб він не «відривав» руки.

Для цього знадобиться хороша дорожня сумка, купити яку ви можете в інтернет-магазині Chemodanoff. Важливо тільки правильно вибрати виріб, звертаючи увагу на кілька важливих факторів, виходячи з власних потреб і переваг.

Збираючись в поїздку з дитиною, варто подбати і про те, де вона буде розміщувати власні речі. Найкраще придбати для неї власну дитячу валізу Trunki. Вони дуже зручні, багато моделей виконані у вигляді іграшкових машин, забезпечені коліщатками, і малюк може навіть покататися на своїй стильній валізці. А головне - дитина привчається до самостійності і дбайливого поводження з речами.

Дорожня сумка: розміри і конфігурація

Дорожня сумка: розміри і конфігурація
Досвідчені мандрівники набувають кілька дорожніх різних розмірів і використовують ту чи іншу модель в залежності від мети і особливостей поїздки. За розмірами всі аксесуари можна розділити на чотири групи:

  • Великі. Для поїздок, в які доводиться брати багато речей. Ідеально підходять для любителів шопінгу. Розміри від 28 до 30 дюймів (розмір L). Є ризик, що 30-дюймову сумку (76 см по висоті) не приймуть в багажне відділення літака.
  • Середні (розмір M, від 60 см по висоті). Місткий і не особливо важкий варіант.
  • Маленькі (розмір S, від 50 см). Ідеальні для ручної поклажі. Можуть бути використані дітьми.
  • Міні-сумки (від 40 см по висоті). Область застосування та ж, що у маленьких, але місткість менше. Іх вистачить на 1-2 дні

Конфігурація дорожніх сумок може бути різною і залежить від конкретної моделі. Рюкзаки, наприклад, традиційно мають багато зручних кишень. Популярні моделі з висувними ручками і колесами. Особливу увагу при виборі варто приділяти надійності застібок і якості ручок.

Якість матеріалів

  1. Матеріали, з яких виготовлені дорожні аксесуари, - ще один важливий критерій вибору. Виробники використовують різні матеріали:
  2. Натуральну шкіру. Шкіряні саквояжі виглядають надзвичайно стильно і дорого.
  3. Текстиль. Використовуються синтетичні тканини (в основному поліестер) і натуральні (льон і бавовна). Багато споживачів віддають перевагу поліестеру.
  4. Пластик. Використовується у виробництві валіз. Жорсткий, може мати різні кольори, зручний в наповненні, можна заповнювати не повністю. Однак така валіза може бути пошкоджений при ударах і необережному поводженні. Тому при виборі потрібно звертати увагу на надійність конкретного виду пластику.
  5. Джинсова тканина. Модні і зносостійкі моделі. Популярні серед молоді. Розміри і форма можуть бути будь-якими. Джинсові сумки великих розмірів мають укріплені ручки, здатні витримати значну вагу. Підходять для ручної поклажі.

Зовнішній вигляд

Важливо правильно вибрати виріб за зовнішнім виглядом. Для дитячих валіз характерні яскраві кольори, наявність малюнків дитячої тематики. Вони можуть виконуватися у вигляді кумедних звіряток, рибок, з принтами, які зображують героїв улюблених казок і мультфільмів. Яскраві і контрастні кольори.

Чоловічі дорожні аксесуари повинні бути стриманих тонів, без зайвих зображень. Вироблення шкіри якісне, може бути фактурним. Зовнішній вигляд чоловічих сумок підкреслює мужність, серйозність і грунтовність володаря, бездоганний смак. У моді темні кольори, але можна купить бежеву або світло-коричневу сумку.

Дорожні сумки для жінок мають більш різноманітний вид. Вітаються різні стильні доповнення та прикраси, оригінальна, чисто жіноча обробка, візерунки і малюнки.

Головна умова вибору - зовнішній вигляд виробу повинен відповідати образу власника, складати з ним гармонію.

Види дорожніх сумок

На сьогоднішній день у продажу можна зустріти кілька різних видів дорожніх сумок. Вибирати той чи інший варіант потрібно, виходячи з мети і особливостей подорожі. Ось найбільш затребувані з них:
саквояж;
рюкзак;
косметичка;
трансформер.

Саквояжі

Саквояж, зроблений зі шкіри або щільного гобеленового полотна, - це справжня класика. Деякі мандрівники навіть ставляться до нього як до аристократу серед дорожніх аксесуарів. Він виглядає дещо винтажно, особливо в порівнянні з сучасними популярними валізами і рюкзаками, тим більше що сучасні матеріали в виробництві не використовуються. Цей аксесуар за своє існування не змінив властивої йому форми і залишився об'ємним, зручним вмістилищем прямокутної форми, з розширеним укріпленим дном і двома ручками. По верхньому краю виразно видно металева планка-застібка. Ця характерна деталь, відразу видає тип виробу, підвищує міцність і чудово виглядає.
Носять саквояж тільки в руках. Розраховано виріб на тривалі поїздки, вміщує необхідні речі і гаджети. Виглядає дещо загадково і дуже стильно. Такі аксесуари віддають перевагу чоловіки стильні, які добре знаються на сучасній моді. Існують і жіночі моделі.

Дорожні рюкзаки

Дорожній рюкзак сьогодні - один з найпопулярніших серед мандрівників аксесуар, сильно відрізняється від туристичних і спортивних моделей. У порівнянні з іншими сумками рюкзак має кілька важливих переваг:

  • Вміщує безліч різних речей. Конкретна їх кількість залежить від обсягу виробу.
  • Залишає руки вільними. Особливо актуально для мандрівників. Можна, наприклад, в будь-який час зупинитися, щоб сфотографувати якусь пам'ятку, і не потрібно піклуватися про те, де залишити сумку або валізу.
  • Має зручне внутрішнє наповнення. Передбачені відділи для ноутбука, ключів і документів.
Опубликовано 2020-01-16 Головна