Розміри валіз: який обсяг вибрати

Розміри валіз: який обсяг вибрати

Розміри валіз: як правильно підібрати і вибрати валізу підходящого розміру

Тільки досвідчені люди зможуть безпомилково вибрати оптимальну валізу на колесах, яка прослужить довго і задовольнить потреби мандрівника. Універсальні варіанти ручної поклажі часто купують для відпочинку, відрядження, подорожі. Відповідні габарити валіз визначаються тривалістю поїздки, виду транспорту. Основне правило вибору - зручність в поїздці.

Варіанти розмірів

Вибираючи валізу для комфортних подорожей, вам необхідно вирішити, якою буде її розмір: великим, середнім або маленьким. Важливо, щоб всі потрібні речі в неї помістилися. Виробники маркують розміри аксесуарів в сантиметрах або дюймах, європейські фабрики - тільки в см.

Великі валізи

На нашому сайті ви знайдете серед великих валіз:
  • моделі з тканини - оснащені кодовим замком для безпеки, з укріпленими кутами, внутрішніми ременями для закріплення багажу, 2-4 5 колесами, висота становить 76 см, ширина - 50 см, глибина - 28 см з можливістю додаткового розширення на 5 см, вага - 3,1 кг, місткість - 107 л;
  • моделі з полікарбонату - на 4 подвійних або одинарних поворотних колесах, габарити 78х51х29 см, місткість - 115 л, вага - 4,2 кг, оснащені висувною дюралюмінієвої ручкою, кодовим замком, м'якою, міцною підкладкою, і інші моделі з ще більшою місткістю;
  • моделі від польського виробника - наприклад, оснащені дворівневою телескопічною ручкою, з поділом на 2 камери, габарити - 74x49x30 см, на 4 колесах, вага - 3,8 кг, місткість - 108 л, і інші моделі з ще більшою місткістю.

Середня розмірна категорія

До цієї категорії можна віднести багаж з габаритами 66x44x24 см, об'ємом 69 л, додатковим розширенням на 5 см (для версії з тканини), 2-4 колесами, висувною ручкою з дюралюмінію, укріпленими кутами і внутрішніми ременями, кодовим замком, вага - 2, 6 кг. Інші моделі середнього розміру можна детально розглянути на сайті - каталог магазину налічує близько 1500 варіантів.

Ручна поклажа

Валізи в ручну поклажу з тканини мають місткість 44 л, малий розмір передбачає скромні зовнішні габарити 55х40х20 см. Вироби виготовлені з матеріалів підвищеної міцності. У них відмінна стійкість до стирання, промокання, іншим ушкодженням. Корпус на 2-4-колісної системі з кодовим замком гарантує комфортне користування і обмеження доступу до вмісту без згоди власника.

Як визначити відповідний розмір валізи

Щоб підібрати розміри зручного валізи, потрібно визначити:
  • місткість - не завжди зовнішність аксесуара показує корисний об'єм. Цей параметр залежить від особливостей конструкції, складна ручка (зовнішня або вбудована), розширювачів відділень;
  • тривалість шляху - чим далі дорога, більше днів збираєтеся провести поза домом, тим більше потрібно багажу. Для подорожей вихідного дня купують моделі S (Mini, Extra Mini) або M (Midi). Якщо збираєтеся поїхати на місяць, беріть розмір XL (Maxi);
  • число пасажирів - для речей на кілька людей потрібно одне об'ємне вмістилище або 2 невеликих валізи. На літак зручно проносити ручні моделі;
  • частота подорожей - для турне більше 2 разів на місяць необхідні аксесуари з полікарбонату або міцного пластику.

Найбільш підходящим розміром аксесуара є такий, з яким ви самостійно впораєтеся, без сторонньої допомоги, а також відповідає вимогам перевізників.

Розмір «S» - Mini

До цієї категорії відносять моделі висотою до 60 см, місткістю 20-50 л. Мінімальний розмір поклажі робить зручними короткострокові подорожі. Такі моделі підходять підліткам, дітям, якщо здавати деякі речі в багаж заборонено, наприклад, документи, гроші, коштовності. Мініатюрні валізки легко проносять в будь-які види транспорту як ручну поклажу. Корисний об'єм більшості аксесуарів цієї категорії становить 40 л, параметри - 55 х 40 х 20 см. Всередину моделі легко поміщаються речі одного мандрівника, який збирається покинути будинок на 4-5 днів.
Іноді фабрики випускають зовсім мініатюрні вироби (Extra Mini). З таким обсягом туристи відчутно заощаджують гроші на квитках, але цей варіант підходить тільки мандрівникам, грамотно використовують корисний об'єм аксесуара. Пам'ятайте, що на борт при авіасполученні не можна проносити манікюрні ножиці, рідини в пляшках понад 100 мл, інші заборонені предмети. Звіряйте параметри валіз з правилами, що діють для перевезення багажу. При перевищенні хоча б одного параметра пасажиру виписують штраф.

Розмір «М» - Midi

До цієї популярної категорії відносять моделі висотою 60-70 см, місткістю 50-90 л. Такого обсягу вистачить для багажу 2 дорослих осіб, які планують невелику поїздку. Поклажу перевозять в багажному відділенні будь-якого транспортного засобу. Якщо купувати лоукост-квитки, то перевезення моделі медіум-розміру буде відчутною фінансово, оскільки ручною поклажею він не є.

Розмір «L» - Maxi

До цієї категорії відносять моделі висотою до 70 см, місткістю 90-120 л. Сім'ї або мандрівники, які вилітають із будинок на тривалий час, комфортно розмістять всередині корисні речі. Більшість моделей Large оснащено 4-ма колесами, що витримують навантаження до 35 кг. Якщо 2 людини відправляться в поїздку на 7 днів, то можуть не замислюватися, які речі брати, а які залишити вдома. Збираючись у подорож з таким багажем, потрібно враховувати його громіздкість.
Така місткість підходить сім'ї з двома малюками, але якщо дітей більше, краще взяти 2 середніх валізи, щоб виключити перевагу під час реєстрації на рейс.

Розмір «XL» - Гіганти

До цієї категорії відносять моделі висотою від 80 см, місткістю 120-180 л, вагою 4,5-5 кг. Якісна фурнітура сучасного валізи «XL» витримує масу речей вище 20 кг. Виріб оснащений системою внутрішніх ременів, кодовим замком, 4-ма масивними колесами, висувною ручкою. Брендові моделі мають чохол, який зберігає зовнішній вигляд аксесуара. Експлуатаційні характеристики підходять для громіздких предметів, переїздів, поїздок багатодітних сімей, організації заходів культурно-масового напрямку.
Плануючи подорож, вивчіть вимоги автоперевізників, круїзних операторів, авіакомпаній щодо сумарних параметрів і максимально допустимого місця. Багато авіакомпаній вважають стандартним місцем багаж вагою до 23 кг, сумарними габаритами до 275 см. Деякі з них дозволяють проводити на 1 багажному місці вага до 32 кг. Перевищення нормативів тягне необхідність твори значною доплати пасажиром, інакше відмовлять в реєстрації.

Як коректно виміряти параметри валізи

Розміри виробів позначають на бирках, але якщо така інформація відсутня, можна використовувати швейну сантиметрову стрічку або рулетку. Дорожні моделі на коліщатках вимірюють так:
  • висота - від статі, з урахуванням коліс, до ручки в складеному стані;
  • товщина (ширині) - в найбільш широкій частині з урахуванням особливостей конструкції.

Як вибирати валізи по типу поїздки

Тип поїздкиРозміри валізи(см)Кількіст колесНаявність відділеньРозшируваністьМатеріал виготовленя
Командіровка40х55х204для гаджетане важливаполікарбонат, поліпропілен
Шопиіг52х75х314ремені и відділи-сеткиважливаполікарбонат, поліпропілен або тканина
Поїздка з мінімумом речей40х55х202-42 відділине важливаполікарбонат, поліпропілен або тканина
Екстремальний туризм47х68х302для техникиважливаполікарбонат, поліпропілен або тканина
Подорож сімї з дитиною52х75х314ремені і відділи-сіткиважливаполікарбонат, поліпропілен або тканина
Епізодичні подорожі47х68х302-42 відділиважливаполікарбонат, поліпропілен або тканина
Для бізнес-поїздок чемодан оснащений знімним відділенням, в яке зручно складати використану білизну, не змішуючи його з чистими речами. Вбудований відсік для вологих речей створює додатковий комфорт, якщо виникла необхідність в запирання речей, але висушити ви їх не встигли.
Для шопінгу потрібна модель з можливістю збільшення обсягу.
Мандрівники з мінімальним обсягом речей комфортніше почуваються в поїздці, якщо аксесуар оснащений корпусом з пластика або поліуретану з зовнішніми кишенями.
Екстремали оцінять корпус з міцного поліпропілену який додатково покритий захистом від снігу, дощу.
Сім'ям з дітьми необхідні полегшені варіанти.

Валізи для дітей

Вибирати дитячу валізу ще відповідальніше, ніж дорослий. З 6-8-річного віку дитина здатна впоратися з дорослим аксесуаром категорії «S». Якщо дитина ще мала, але дуже хочеться брати участь в подорожі на правах повноцінного туриста, варто придбати для нього дитячу модель, яка відрізняється габаритами, оформленням, маневреністю, легкістю. Дитячі валізки стають стільчиками і елементами гри.
З усіх питань про вибір відповідної моделі, способи доставки валіз, звертайтеся до наших консультантів!
Опубликовано 2019-09-09 Головна