Як вибрати валізу на колесах: тканину або пластик

Як вибрати валізу на колесах: тканину або пластик

Як вибрати валізу для подорожей? Кілька порад для завзятих туристів

Міцний і зручний валізу здатний стати надійним помічником в далекій дорозі. І це - не перебільшення, а відгуки тисяч мандрівників, які вирішили подивитися світ. Надійна ручка, компактні коліщатка, немарка поверхню допоможуть легко впоратися з важким вантажем і пережити подорож без прикрих втрат. Підбираєте хороший валізу для подорожей? Наступні рекомендації допоможуть зорієнтуватися з покупкою і вибрати саме той варіант, який влаштує вас і по ергономіці, і за зовнішніми даними.

На що варто звернути увагу при виборі дорожньої валізи?

Приваблива пропозиція купити валізу з хорошою знижкою змушує покупця втрачати голову і брати перше, що попадеться під руку, в надії на економію. Але вже перша подорож після покупки принесе гірке розчарування. Недостатня місткість або величезні розміри, відсутність внутрішніх відділень, плями і пил на поверхні - і нова річ приречена припадати пилом у коморі до кращих часів. Щоб не лаяти себе за необачність, обов'язково звертайте увагу на наступні моменти:
  • Розмір і обсяг внутрішнього простору. Зазначені величини взаємозалежні: чим більше параметри вироби, тим більше речей поміститься всередині. Однак варто пам'ятати, що занадто велику вагу валізи може доставити незручності під час марафону по аеропорту. Вибирайте модель, яку зможете підняти в завантаженому стані без сторонньої допомоги.
  • Кількість внутрішніх кишень і відділень для документів і дрібних аксесуарів. Немає нічого гіршого, ніж спроба знайти потрібну річ невеликого розміру серед акуратно складеної одягу. Розкладіть необхідні предмети за окремими кишенях - і цієї проблеми вдасться уникнути.
  • Матеріал виготовлення - тканина або пластик. Кожен з варіантів має свої переваги і недоліки, детально розглянуті нижче.
  • Кількість коліщат, від якого залежить зручність переміщення заповненого валізи.
Тим, хто купує дорожню валізу вперше, все сказане може здатися складним для сприйняття. Але це враження оманливе, тим більше що переважна більшість моделей супроводжує детальна маркування виробника. А кваліфіковані консультанти інтернет магазину Chemodanoff з радістю прийдуть на допомогу і допоможуть вибрати оптимальний варіант з урахуванням ваших уподобань.

Розміри валізи: читаємо по буквах

Щоб покупець міг швидко зорієнтуватися в різноманітті модельного ряду виробів, розмір дорожніх сумок в буквеному позначенні «прив'язаний» до певних параметрів висоти і місткості:
  • L (Maxi) - найбільші валізи для великих сімей і тривалих поїздок висотою більше 70 см, сума всіх параметрів яких становить близько 160 см. Ємність внутрішнього простору такого виробу - від 75 до 125 л.
  • M (Midi) - середні валізи висотою від 60 до 70см, сума параметрів яких становить близько 120-135 см, а об'єм внутрішнього простору - від 65 до 85 л.
  • S (Mini, Extra Mini) - валізи, які підходять під визначення ручної поклажі в більшості авіакомпаній. Внутрішній простір - від 30 до 45 л, висота - до 60 см, сума всіх параметрів - до 115см.
Порада: якщо ви часто подорожуєте, ваш "набір туриста" повинен становити як мінімум дві валізи різних розмірів на вибір. Велика модель підійде для сімейного відпочинку, тоді як більш компактна - для ділових поїздок або подорожей в гордій самоті в регіон з теплим кліматом.

Коліщатка: дрібна деталь великого значення

Два або чотири колеса - це питання змушує покупця неабияк поламати голову. Секрет правильного вибору прихований в звичайних законах фізики:
  • Двоколісні моделі валіз призначені для похилого переміщення. В цьому випадку ви практично не будете відчувати вагу заповненої сумки і легко подолаєте будь-які перешкоди на своєму шляху у вигляді ступенів, нерівностей і підйомів в гору. Вага вантажу в таких моделях тисне на корпус, тому коліщатка вільно обертаються навіть при невеликому зусиллі. Переваги мають пластикові або обгумовані модифікації розміром трохи більше 5 см в діаметрі, які виробник дбайливо «втопив» в корпус для зменшення механічного навантаження. А якщо колісний механізм оснащений підшипниками, валізи гарантований довгий термін служби.
  • Чотириколісні моделі валіз зазвичай більші за своїх двоколісних конкурентів. Їх переміщення ускладнює тиск ваги на конструкцію коліс, а не на корпус. Тому дорожні нерівності будуть давати про себе знати необхідністю докласти трохи більше зусиль для переміщення сумки. Щоб валізу на колесах прослужив довше, вибирайте моделі з посиленими або подвійними колесами, здатними витримати навіть екстремальний вага.

Тканина або пластик: коли практичність не сперечається з естетикою

Яскраві пластикові валізи незмінно привертають до себе увагу, гарантуючи збереження ваших речей в ході багатогодинного перельоту або переїзду. Матеріали, які застосовують для виробництва таких моделей, відбирають в залежності від легкості і міцності. Сьогодні у продажу представлені вироби з полікарбонату, поліпропілену або пластика ABS. Їх об'єднує естетичний зовнішній вигляд, невисока маса, можливість оснащення міцним кодовим замком і тривалий термін служби. У числі переваг валіз із пластику варто виділити:
  • дбайливе ставлення до речей, що не помнуться і не забрудняться під час поїздки;
  • можливість експлуатації в будь-яких кліматичних умовах;
  • допустимість перевезення крихких предметів, яким необхідно забезпечити надійний захист від пошкоджень і псування внаслідок удару, падіння і т.д .;
  • мінімальну потребу в догляді, збереження первісного вигляду протягом багатьох років.
Говорячи про недоліки пластикових моделей валіз, варто відзначити ймовірність появи подряпин від недбалого ставлення і розтріскування при падінні з висоти або сильному ударі. Рішенням проблеми стане вибір вироби провідного бренду, який використовує особливо міцні види пластика з відносно невеликою масою.
Тканинні валізи демонструють все багатство фарб і обіцяють надати в розпорядження нового власника містке внутрішній простір з закриваються відділеннями різного розміру. Для пошиття виробів використовуються наступні види матеріалів:
  • Поліестер - міцний і довговічний матеріал з естетичним зовнішнім виглядом і гладкою поверхнею, що не боїться інтенсивної експлуатації.
  • Тканина на основі волокон поліаміду і нейлону - матеріал для виробництва дорожніх аксесуарів преміум класу, що поєднує в собі високу ступінь міцності, здатність зберігати форму і хімічну стійкість.
  • Поліестер з додаванням нейлону - гідності поліестеру доповнені міцністю і механічної стійкістю штучних волокон нейлону, які легко переносять ультрафіолетове випромінювання і підвищену вологість повітря.
Валізи з перерахованих текстильних матеріалів привертають покупців завдяки наступним перевагам:
  • невелика маса;
  • низька ціна;
  • наявність численних кишень і відділень всередині і зовні вироби;
  • міцність і надійність.
У числі окремих недоліків варто позначити складність у відході, особливо якщо власник віддає перевагу екстремальним умови подорожі. Перевезення тендітних предметів не рекомендується через їх ймовірної псування при падінні або сильному ударі. Крім того, якщо тканина пропускає воду, при намоканні валізи упаковані речі можуть відволожитися. Інших недоліків у тканинних виробів немає, і тим хто шукає легкий і бюджетний аксесуар, варто звернути на цей товар особливу увагу.

Як резюме

Приблизно рівна кількість достоїнств і недоліків валізами з тканини і пластика може залишити покупця в подиві: який варіант краще? Фахівці рекомендують пластик, якщо:
  • потрібно перевезти тендітні предмети;
  • необхідно зберегти одяг в акуратному стані;
  • планується ділова поїздка, в якій ваш зовнішній вигляд будуть оцінювати потенційні партнери.
  • вибір на користь тканинного валізи буде виправданий, якщо:
  • ви плануєте поїздку в регіон з сухим кліматом;
  • бюджет на покупку дорожнього аксесуара обмежений;
  • необхідний легкий і зручний валізу невеликого розміру з безліччю відділень;
  • ви маєте намір перевозити багаж в якості ручної поклажі;
потрібно взяти з собою багато речей, які можна буде привести в порядок відпочинку.

Як подбати про зовнішній вигляд нового валізи?

Перевезення в багажному відділенні машини або літака - непросте випробування навіть для самого якісного виробу.
Щоб уникнути прикрих непорозумінь і зберегти свої речі, скористайтеся наступними рекомендаціями:
  • купите захисний чохол для валізи або загорніть його в щільну плівку;
  • не перевантажуйте виріб: чемодан потрібно підбирати в залежності від планованого обсягу багажу;
  • для рідин та косметики краще використовувати щільні пакети, щоб вміст тюбиків і флаконів не зіпсувало внутрішню оббивку;
  • з'явилися плями і забруднення варто видалити якомога швидше, не допускаючи їх висихання і проникнення в структуру матеріалу.
  • Трохи уваги при купівлі та експлуатації - і новий чемодан стане вашим вірним другом під час найбільш захоплюючих подорожей!
Опубликовано 2019-09-09 Головна