Як правильно вибрати валізу для подорожей

Як правильно вибрати валізу для подорожей

Їдучи в подорож, кожен турист замислюється, що взяти з собою, а також будь-що запакувати речі. Для подорожей на літаках кращий варіант - валіза на коліщатках.
У магазині Chemodanoff є широкий вибір валіз різних типів від відомих виробників. Зорієнтуватися допоможуть декілька порад і рекомендацій, які допоможуть вибрати відповідний валізу. Далі наведемо рекомендації, на які параметри слід орієнтуватися, підбираючи валізу для подорожей.

Вибір матеріалу валізи: пластик або тканина

Вибираючи валізу, необхідно враховувати матеріал виготовлення: може використовуватися пластик або текстиль. Пластикові моделі виготовляються з таких типів матеріалу:

  • полікарбонат - легке і надійне пластикове сировина, часто використовується для формування каркаса. Естетичність та відмінні параметри в процесі експлуатації зробили матеріал одним з найбільш затребуваних для виробництва дорожніх валіз;
  • ABS - гнучкий і надійний, міцний пластик, що відрізняється невисокою вартістю і прекрасною якістю;
  • поліпропілен - міцне сировину, жорстке і стійке до зовнішніх чинників. Такі вироби підійдуть для перевезення крихких речей, техніки. Завдяки спеціальному механізму, що заміняє кодовий замок, чемодан повністю захищений від несанкціонованого доступу.

Кожен з даних матеріалів гарантує збереження вмісту, безпечне перевезення і цілісність аксесуара при регулярних перельотах.

Пластикові валізи мають переваги:

  • легко видаляються забруднення;
  • забезпечують ефективний захист тендітних речей;
  • дозволяють перевозити речі, які не пом'явши їх;
  • захищають речі від намокання в дощ і сніг.

Також у них є деякі мінуси:

  • часто з'являються подряпини і відколи;
  • при сильному ударі можуть тріснути або розколотися;
  • аксесуари з деяких типів пластика мають значну вагу.

Тканинні моделі характеризуються широким вибором, різноманітністю гами відтінків і наявністю різних кишень, відділень. Розглянемо тканинні аксесуари з різних типів тканини:

  • поліестер - популярний матеріал для створення валіз преміум і бюджетної категорії. Гладка тканина розрахована на тривалий період експлуатації, має невелику вагу, не вигоряє і не потребує особливого догляду;
  • поліамід і нейлон - синтетичний матеріал сегмента люкс. Сировина найбільш надійне серед текстилю, відрізняється стійкістю до впливів, прекрасно зберігає форму навіть при намоканні;
  • поліестер і нейлон - збільшують зносостійкість, міцність. Матеріал довго зберігає початковий вигляд, не тьмяніє і не піддається дії вологи.

Безліч сучасних моделей мають 2 або 4 колеса, характеризуються продуманою організацією і якісною фурнітурою, що гарантує комфорт в процесі подорожей.

Плюси текстильних аксесуарів:

  • невисока вартість в порівнянні з пластиковими моделями;
  • невелика маса;
  • кишені зовні корпусу;
  • не бояться ударів.

Мінуси тканинних виробів:

  • складно прибирати забруднення;
  • не можуть убезпечити вміст від вологи;
  • речі мнуться, деякі предмети можуть розбитися.

Як вибрати розмір валізи

Вибираючи розміри валізи, слід пам'ятати, що аксесуари більшості виробників діляться на три категорії:

L - об'ємні, загальні габарити до 158 см, висота - від 70. Вони підійдуть для далеких поїздок всією сім'єю;
М - середні, загальні габарити 130-135 см, висота 59 - 71 см, комфортні для представниць прекрасної статі і підлітків;
S - компактні, не більше 59 см, сума вимірів не перевищує 115, їх допускається брати в салон в якості ручної поклажі.

Але в кожному типі можуть відрізнятися як розміри, так і місткість.
У категорії S пропонуються моделі місткістю 30-45 л, ємність категорії М - 65-85 л, L - 75-125 л.

Які бувають валізи для ручної поклажі

Щоб провезення вмісту в літаку пройшов спокійно, слід придбати спеціальні валізи і сумки, які підходять під вимоги обмеження ручної поклажі. У даній категорії ви можете підібрати валізу, відповідний певним нормам перевізників:

  • сумку на плече або невелике виріб з коліщатками;
  • рюкзак різних габаритів;
  • б'юті-кейс;
  • портплед, який зберігає естетичність костюма або сукні.

При виборі вироби слід звертати увагу на вказівки виробника. На бирках вказуються ліміти по вазі, тип матеріалу і відповідність розмірів стандартам перевезення.

Якщо під час подорожі ви використовуєте ноутбук або планшет, віддавайте перевагу виробам з відділеннями, призначеними для забезпечення цілісності та безпеки гаджетів.

Ручки у валізи: нюанси вибору

У якісному аксесуар висувна ручка повинна функціонувати м'яко. В сучасних аксесуарах ручка проводиться з міцного сплаву, стійкого до пошкоджень. Надійна ручка має щільну фіксацію, може бути зафіксована в декількох положеннях, що не розпущена і при складанні безшумна.

Більшість виробів мають мінімум дві ручки - висувна і фіксована, деякі мають третю - збоку корпусу. Бічна ручка зручна, якщо висувна зламана, і котити аксесуар неможливо - нести його горизонтально значно зручніше.

При виборі перевіряйте, як виїжджає ручка. Додатково окремі моделі обладнані ручкою збоку для ручного перенесення. Гарна ручка повинна бути міцно пришита і закріплена допоміжними металевими клепками.

Тип замка

Чемодан обов'язково повинен мати замок для захисту вмісту від несанкціонованого доступу. Оптимальний варіант - наявність двох замків: стандартного на ключі і кодового. Блискавка на головному відділенні повинна бути реверсивна, тобто відкриватися по обидва боки для оперативного доступу до вмісту. Слід перевірити блискавку перед покупкою, щоб вона була пришита коректно і не заїдала підкладку. Найбільш підходящі блискавки для валізи - широкі пластикові з великими зубцями.

Переваги і недоліки типів замків:

  • кодовий замок на валізі - зручний, але не дуже практичний. Такі замки часто ламаються і непридатні для ремонту. Навіть якщо замок працює стабільно, власник може забути або переплутати код. У разі неполадок з кодовим замком валізу потрібно буде міняти на новий. Плюс валізи - при сімейної поїздці кожен член сім'ї може самостійно відкрити валізу з кодом;
  • аксесуари з навісним замком - краща модель. В даному випадку головне - не втратити ключ. Навісні замки мають значний мінус - вони легко розкриваються зловмисниками.

Тип коліщаток

Перш ніж вибрати валізу на колесах, слід визначитися, яка модель для вас краща - з 2 або 4 колесами. Сучасні моделі оснащені зручними колесами, щоб їх можна було легко котити в різних напрямках по різному дорожньому покриттю.

Якщо ви плануєте переміщатися по рівній дорозі, вибирайте вироби на 4-х колесах - вони легко котяться і комфортні в експлуатації. Якщо у вас є нерівності у вигляді сходинок, переходів або неякісної дороги, оптимальний чемодан на 2-х колесах.

Виробники комплектують валізи колесами з різних матеріалів: пластик, гума, силікон. Найміцніші - з гуми і силікону. Пластмасові елементи шумлять при обертанні. Силіконові вироби на підшипниках практично не видають шуму.
Колеса повинні розташовуватися всередині корпусу і мати захисні поверхні, в якісних моделях вони кріпляться з двох сторін. Кріплення повинно бути з металу, оскільки пластикові швидко зламаються. Колеса - один з важливих нюансів, який слід вивчити при придбанні дорожньої валізи.

Рекомендації по вибору валіз для подорожей

Щоб довезти вміст в цілості й схоронності, а перевезення була комфортною, потрібно слідувати деяким рекомендаціям:

  • туристам, часто подорожують з крихкими предметами, костюмами, яку необхідно довести в ідеальному вигляді, оптимальним варіантом стане пластиковий аксесуар;
  • якщо ви берете в поїздки великий обсяг речей, які не сильно мнуться, краще придбати легку тканинну модель;
  • спочатку потрібно враховувати і перевіряти якість виробів, з цієї причини рекомендується вибирати аксесуари відомих брендів. Вони коштують дорожче, але розраховані на більш тривалу експлуатацію, надійно захистять речі від пошкоджень і доступу зловмисників, мають естетичний вигляд.

Якщо ви бажаєте купити якісний і довговічний багаж, дотримуйтесь порад консультантів магазину. Для ручної поклажі підійдуть невеликі вироби з легкого сировини з великим числом кишень.

Щоб вибрати брендовий надійний аксесуар з тканини або пластикового сировини, зв'яжіться з фахівцями магазину Chemodanoff по телефону або через форму заявку онлайн. Менеджери допоможуть вибрати відповідну модель в рамках наявного бюджету, щоб поїздки проходили з комфортом і зручністю.

Опубликовано 2019-07-12 Головна